Články

Máme pro vás spoustu užitečných informací v článcích a také v eBooku Rovnováha*Energie*Zdraví. Vše najdete na blogu www.vladimiracizkova.cz. Přečtěte si články a stáhněte si eBook zdarma. Jsem přesvědčena, že získáte jiný náhled na vaše tělo a vaše zdraví.

 

Nohy, nožky, nožičky.

Nosí nás celý život. Často jim dáváme pořádně zabrat. Ale ruku na srdce, máme také snahu je patřičně opečovávat? Tím, že je jaksi namočíme při sprchování, jim žádnou službu neprokazujeme. Zaslouží si daleko důslednější péči. Tu profesionální jim dá pedikérka a měla by být alespoň jedenkrát za měsíc. Domácí péči jim musíme pravidelně dělat sami. Nohy pravidelně řádně myjeme a to i mezi prsty. Po koupeli je dobře osušíme a dopřejeme hydrataci a výživu příslušným balzámem, či krémem. Součástí péče o nohy je i cvičení, které můžete praktikovat při sledování televize, nebo při poslechu rozhlasu ap. Podpoříte žilní systém, uvolníte klouby, uvolníte napětí.

 Cvik 1. V sedě, nebo v lehu na zádech propínejte a přitahujte střídavě špičky nohou. 10x opakovat 

 Cvik 2. ZP stejná. Kružte nohama v kotnících nejdříve ven, potom dovnitř. 7x každým směrem 

 Cvik 3. ZP stejná. Vytáčejte špičky nohou vně, potom dovnitř. 10x vně i dovnitř 

 Cvik 4. ZP sed na židli, nebo stoj. Sbíráme nohou malé předměty ze země. 10x pravou, 10x levou 

 Dobrou službu jim prokážeme i tím, že je podložíme tak, aby byly v sedu výš, než je pánev. Toto je  minimum, co pro své nohy můžeme udělat. Intenzivní péči jim poskytneme profesionálními  masážemi, lymfodrenážemi a speciálními zábaly, detoxikačními lázněmi ap.

 

 
 
 

 

Zelené potraviny

Víte, co to jsou zelené potraviny? Patří sem spirulina, chlorella, zelený ječmen, mladá pšenice, alfa alfa, mořské řasy a také zelenina, jako je květák, brokolice, kapusta, listové saláty, řeřicha, pažitka, petrželka, špenát, zelí atd. Odborníci se domnívají, že ke vzniku chronických onemocnění přispívají tyto příčiny: působení volných radikálů, nedostatek minerálů a enzymů ve stravě, překyselení organismu, působení toxických látek z vnějšího prostředí, problémy s vylučováním, zánětlivé procesy v organismu. Proto je optimální konzumovat stravu, která obsahuje antioxidanty, minerály, enzymy a další tělu prospěšné látky v přirozené podobě. Velmi vhodné jsou právě zelené potraviny. Na náš zdravotní stav nemá vliv jen to, co přijímáme, ale také, co vylučujeme. Právě s vylučováním odcházejí z těla i toxické látky. Všechny zelené potraviny mají i výrazné detoxikační vlastnosti, to způsobuje obsah chlorofylu. Dále mají protizánětlivé účinky, zásadotvorné působení na organismus a vysoký obsah enzymů. Pozitivní vliv zelených potravin na zdraví je opravdu rozsáhlý. Fungují jako skvělá prevence mnoha obtíží a nemocí přesto, že se nejedná o léky. Je to naše zelená lékárna a měli bychom tyto zelené ,, léky " co nejvíce konzumovat. Je to to správné palivo pro naše tělo.

 

Zpevnění pleti pomocí přístroje vytvářejícího elektrosvalové impulsy.

Na obličeji nalezneme přes 80 svalů. Ne všechny používáme. Svaly, které nepracují, po čase ochabují a ztrácejí svůj tonus. Na obličeji se nám začíná tvořit povadlá pokožka a vrásky.  My  ale umíme účinně proti tomuto bojovat. S využitím technologie EMS (elektrosvalová stimulace).

Jak ošetření probíhá?

1. Odlíčení a očištění pleti

2. Působení speciálního přístroje 60 second FaceliftTM, který využívá pokročilou technologii EMS (elektro-svalovou stimulaci) ke zpevnění svalů v obličeji. Přístroj vydává regulované elektrické impulzy, které zlepšují svalový tonus a obnovují Váš mladistvý profil. Při aplikaci se používá speciální přípravky pro zpevnění podkoží.

3. Zapracování séra hluboko do pleti pomocí přístroje 60 second Facelift TM. V rámci ošetření aplikujeme zpevňující přípravek na nejproblémovější partie.

Pro koho je ošetření vhodné?

Pro všechny, kteří mají pocit povadlé pleti nebo se chtějí zbavit nežádoucích vrásek bez chirurgického zákroku. Součástí ošetření je i ošetření krku, které pomáhá k odstranění dvojité brady.

Co je to EMS?

Přístroje s touto technologií vysílají do svalů jemné elektrické impulsy, které stimulují vaše svaly a nahrazují tak jejich přirozený pohyb. Na přístroji lze volit intenzitu ošetření - rostoucí či klesající dle vašich požadavků, tak aby ošetření bylo pro vás příjemné.

Dornova metoda

 

Většinu potíží si v průběhu života způsobíme sami. Čím? Špatnými návyky, jako jsou nesprávné držení těla, sezení s nohou přes nohu, jednostranné sporty a činnosti. Přitom dochází k posunům obratlů, plotének a kloubů, které se pootočí do nesprávné polohy a svaly zafixují tuto novou ( špatnou) pozici.

Dornova metoda je jednoduchý manuální způsob, jak pomoci ostatním při akutních i dlouhodobých bolestech  v zádech a kloubech. Neuvěřitelně rychle srovnává délku dolních končetin, posuny obratlů, vbočené palce, problémy s klouby, skoliotické vybočení páteře, posuny kostrče atd. 

Nedílnou součástí této metody je spolupráce klienta. Týká se pravidelného cvičení v domácím prostředí. 

 

Na závěr se provádí tzv. Breussova masáž. Je to masáž, která regeneruje meziobratlové ploténky. Uvolňuje napětí v okolí páteře, zlepšuje prokrvení, napomáhá odstraňovat bolest, podporuje uvolnění svalového aparátu. Používá se k ní třezalkový olej. Ten urychluje hojení ran, tlumí bolest a má další pozitivní účinky na různé problémy.

 

V Německu se tato metoda praktikuje již přes 30 let a je vyhledávanou a oblíbenou terapeutickou metodou.